neděle 7. ledna 2018

Dohráno

Pustina

Důkaz, že i euro může trochu nasáknout tématem. Celkem neotřelý mechanismus po plánu cirkulujících meeplů.





Sub Terra

Super jednoduchý tematický filer. Žádné prostoje, žádné velké sraní, velice přímočará a rychle plynoucí hratelnost. Velice příjemné překvapení. Hra zobrazená níže měla opravdu epický konec, kdy bohužel východ našla pouhá polovina týmu. Dva chudáci s totálním vyčerpáním, byli ponecháni svému osudu v hlubinách, statečného medika pohltily jeskynní přízraky asi 2 místnosti od východu. 















Star Wars: Rebelie

5,5 hodin trvající porod, který Rebelové v klidu kontrolovali, až do chvíle, kdy se rozhodli, že jejich základna je tak nedobytná, že jednou malou partičkou (obsahující 1 AT-AT, 1 AT-ST a jednoho retardovaného stormtroopera), která se flákala poblíž, se nemusí vůbec stresovat, a mohou tyto bezzubé zoufalce v klidu nechat projít po své základně. Chyba lávky. Nepoměr mezi silou imperiálních a rebelských jednotek, v kombinaci s velkým množstvím naprosto doprasených hodů kostkami, způsobil, že celá základna málem lehla popelem. Nakonec se tak těsně nestalo, a zbytek času už uplynul bez incidentů, nicméně tento moment byl opravdu hororový a tak trochu hraničící s převracením stolu. SW musím přiznat 3 věci. Za prvé často vytváří celkem epické momenty, na které se vzpomíná dlouho po hře. Potud fajn. Za druhé - ještě častěji vytváří wtf momenty, kdy si nikdo není jistý, jak se sakra daná situace vyhodnocuje/hraje. A za třetí - boj je fakt trash. Zdlouhavý, nepřehledný, nudný, naprosto zbytečná přítomnost karet, které to celé ještě více randomizují. Za mě hlavní negativum hry. 













Zaklínač

Po delší době jsme dali CZ Zaklínače, a byl jsem celkem příjemně překvapen. Můj původní dojem ze hry byl značně negativní, ale musím říct, že to zdaleka není tak špatné. Jasně, pro fanoušky Zaklínače to bude zklamání vždycky. Něco jako je hra Kmotr zklamáním pro fanoušky Kmotra. Prostě to má příliš málo atmosféry. Jinak ale jako hra Zaklínač není takový průser. Jednoduchostí bych to přirovnal k Talismanu. Je to také podobně tupé, podobně omezené možnosti, ale i tak to celkem baví. Ovšem co musím zdůraznit je počet hráčů. Ve více než dvou lidech bych to nehrál. Kolo může trvat někdy trochu déle, a v téhle hře prostě není moc zábavné sledovat, co dělají ostatní hráči. Ve dvou se člověk dostane častěji na řadu, a prostě mu pak mnohem méně vadí určité nedostatky.




Žádné komentáře:

Okomentovat